DIVERSE COATINGEN

Wat is Nano coating?

Nano Coating is een nieuwe, baanbrekende kittechnologie die wordt gebruikt in de auto-industrie. De meeste Nano Coating is een coating op acrylaatbasis die is ontworpen om de lak van uw voertuigen te beschermen en tegelijkertijd een verbazingwekkende glansafwerking te bieden. Nano-coating of nano-afdichting is coating van een toepassing waarbij nanostructuren een consistent netwerk van moleculen bouwen op een oppervlak waardoor het superhydrofoob of superhydrofiel wordt. “Wetenschappers” gebruiken de term voor coatings met een dikte van minder dan 100 nm of voor coatings met een korrelgrootte onder 100 nm. Het heeft in principe twee parameters. Ten eerste moet de samenstelling van de chemie van de coating op nanoschaal zijn en de tweede coatinglaag in nanometerafmetingen. De belangrijkste kenmerken van deze nanocoating zijn transponder, ademend vermogen, water- en vlekafstotendheid, kras- en corrosieweerstand.

Bescherm uw auto met nano coating

U kunt ook nano coating (laten) aanbrengen op de auto. De coating zorgt ervoor dat de autolak duurzaam en bestand is tegen vocht en vuil. Met name de nano coating auto op basis van glasdeeltjes (Siliciumdioxide, ook wel Liquid Glass genoemd) zorgt voor een extra sterke beschermingslaag.

Ruit- en lakverzegeling; alles over nano coating op auto of ander voertuig

Met een nano coating wordt een auto of ander voertuig als fiets of motor optimaal beschermd tegen invloeden van buitenaf. Het speciale kenmerk van een zogenoemde nano coating auto zijn diens water- en vuilafstotende eigenschappen – maar dit is enkel het topje van de ijsberg!

Een nano coating auto kent de volgende eigenschappen:

 • Voertuig wordt optimaal beschermd tegen weersinvloeden en UV-straling
 • Autolak wordt duurzamer; stoot- en krasbestendig
 • Ruiten (& lak) worden vocht- en vuilafstotend. Dit zorgt voor veel beter zicht op de weg!
 • De lak van het voertuig glans als nooit tevoren!
 • Vervuiling en inbranden van remstof wordt sterk gereduceerd op velgen

Een goede nano coating auto blijft tot wel 24 maanden effectief (of voor 10.000 km, in het geval van autoruiten). 
Er zijn dan ook verschillende mogelijkheden en nano vloeistoffen om uw auto te beschermen.

nano coating voor de auto
bron:coating.nl

Van auto tot fiets: hier kan nano coating voor gebruikt worden

Nano deeltjes zijn zo klein dat ze zich niet hechten aan de lak als een deklaag, maar zich er mee versmelten. Velg, ruit of lakverzegeling krijgt daardoor allerlei nieuwe eigenschappen. Dit maakt het effectief voor diverse voertuigen én toepassingen in de automotive industrie.

Nano coating auto heeft de volgende functies voor voertuigen:

 1. Auto
  Een glanzende lakverzegeling is de meest gebruikte vorm van nano coating auto. Maar ook ruiten én velgen kunnen beschermd worden tegen vuil en water. Een laagje nano op de ruiten zorgt voor beter zicht op de weg (ook ’s nachts!) en u heeft hierdoor bijna geen ruitenwissers meer nodig.
 2. Camper & caravan 
  Voornaamste doel is bescherming tegen zware weersomstandigheden (als harde regen) en UV-straling van het dak.
 3. Motors & brommers
  Vooral velgen hebben er hier profijt van. Niet alleen gaan ze er van glanzen: een sterk gereduceerde vocht-, corrosie- en vuilhechting zorgt voor langer werkende remvloeistof.
 4. Fiets
  Er is speciale nano coating op de markt die de onderdelen van een fiets beschermt tegen corrosie, vocht en zuren.

U kunt er ook voor kiezen om uw auto te beschermen met glas– of keramische coating. Eerstgenoemde mikt op een keiharde glans, terwijl keramieken motoronderdelen hittewerend maken.