NANO-COATING

Iedereen wilt wel een auto die “altijd schoon” blijft, maar tot nu toe leek dit onmogelijk. Toch is er nu een techniek die dit wel grotendeels heeft bereikt. Er is een techniek waarmee jij jouw auto amper hoeft schoon te maken en waarmee jouw auto ook gelijk beschermd is tegen krassen.

Wil jij ook een auto die maandenlang tot jarenlang schoon blijft? Blijf dan lezen om echt alles te achterhalen over nano coating en alle mogelijkheden die het biedt.

links zonder effect rechts met hydrofobisch effect
glascoating effect
zwarte Tesla

Een nano coating?

Coating van een toepassing waarbij nanostructuren een consistent netwerk van moleculen bouwen op een oppervlak dat het super hydrofoob of super-hydrofiel maakt. Dit betekent dat de oppervlakken zijn afgedicht en waterafstotend. Dit maakt een eenvoudiger reiniging van dat oppervlak mogelijk.

Nano coating is een nieuwe soort coating die jouw auto zal beschermen zoals geen enkele coating ooit kan doen.

Nanotechnologie houdt in dat er met deeltjes zo klein als 1 nanometer kan worden gewerkt, en dat er een coating van kan worden gemaakt. Nano-deeltjes zijn zo klein dat een coating gemaakt van deze nano-deeltjes de oppervlakte waaraan ze hechten kan aanpassen.
Het principe van de auto coating brengt veel mogelijkheden.

Als ware werkt het zo: De nano deeltjes hechten op moleculair niveau aan de autolak, of de autoruit, en vormen een laag van ongeveer 1 nanometer dik.
De laag is ontzettend hard, vuil- en waterafstotend.
Bovendien is de niveau neutraal en is er geen enkele manier voor de auto of voor mensen.

Niet elke soort nano coating heeft dezelfde eigenschappen, maar de twee componenten nano coating van Topclass Car detailing heeft bepaalde eigenschappen waardoor hij ideaal is om de oppervlakte van auto’s te beschermen. De nano coating voor een schone auto van Topclass Car detailing heeft de volgende voordelen.

Wat zijn de eigenschappen van een nano coating?

 • Waterafstotend
 • Vuilafstotend
 • Kraswerend (niet tegen grove krassen)
 • Beschermlaag tegen weersinvloeden en UV-straling
 • Diepglanzend (lak van het voertuig glanst als nooit tevoren!)
nano coating voor de auto

Jij kunt jezelf ook wel voorstellen dat deze eigenschappen erg voordelig zijn voor jouw auto. Weersomstandigheden zullen veel minder invloed op de lak hebben, en ook UV licht zal de kleur veel minder snel dof maken dan van tevoren.

Een mooie glanzende auto is ook wat we allemaal wel willen, vooral als hij eigenlijk helemaal niet gloednieuw meer is.  Vuil hecht zich veel minder aan de oppervlakte van de auto, en doordat het een hydrofobische werking heeft, glijdt water er ook gemakkelijker af.

Waarom een nano behandeling?

Hierboven kon je het al een beetje lezen, maar de voordelen van een nano coating auto zijn erg handig.

Om te beginnen blijft je auto een stuk langer schoon doordat de nano coating auto water- en vuilafstotend is. Hierdoor hoef je hem bijna “nooit” schoon te maken en is het meestal genoeg om de auto af te spoelen met wat water en een beetje nadrogen.

De auto zal, zoals ik al kort noemde, ook een stuk meer glanzen nadat er een nano coating is aangebracht. En wie wil er nou geen glanzende auto?

Als laatste zal een coating behandeling  de auto beschermen tegen de wat lichtere krassen en verdoffing van de kleur dankzij UV-licht. Zo blijft jouw auto er een stuk langer gloednieuw uitzien.

Coating voor de autolak.

Autolak is best fragiel, voordat je het weet zit er een kras op je auto, en dat wil je natuurlijk niet. Gelukkig kun je dit deels voorkomen door er een coating voor autolak op de auto aan te laten brengen.

Een nano coating werkt als een soort van extra beschermlaag over de autolak die dus voorkomt dat de autolak beschadigd raakt. Ook blijft de autolak veel meer glanzen zoals je in de foto hieronder kunt zien.

Een coating voor de autolak is dus in ware dezelfde coating, waarover  we het al eerder hebben gehad, alleen dan aangebracht over de lak van de auto.

Glascoating voor autoramen.

Ook de autoramen zijn redelijk breekbaar en een sterretje is zo gemaakt. Maar buiten de iets betere bescherming heeft de twee componenten nano coating van Topclass voor de autoraam nog meer te bieden. Niks is vervelender dan een natte autoraam waar je amper doorheen kunt kijken tijdens een stevige regenbui, dat probleem wordt opgelost door onze waterafstotende glascoating (hydrofobisch effect). Waterdruppels rollen simpelweg van je ramen af, wat weer betekent dat je bij bepaalde snelheden niet eens meer je ruitenwisser nodig zou hebben. Ook vuil wat op de autoruit terecht komt, zoals zand en vorst, spoel je er gemakkelijk af doordat de nano coating vuilafstotend is. Ideaal dus als je altijd goed zicht wil in jouw auto.
Onze glascoating voor ramen is niet alleen een beschermlaag over je ramen. Hij heeft ook een zelfreinigend vermogen. Een wat? Ja u hoort het goed een zelfreinigend vermogen. Onze glascoating is zo samengesteld dat als er losse zand of stof op de auto terechtkomt en daar weer water bijkomt bijvoorbeeld als het regent, dat doordat de ramen door middel van onze glascoating een beschermlaag over zich heen krijgen en daardoor een vuil en waterafstotend vermogen hebben. Stof en zand kunnen zich niet snel hechten aan het autoraam oppervlakte en daardoor, dat als daar water bijkomt het losse vuil weer met zich mee laat voeren.

De coating behandeling.

Wil jij ook een auto die er maandenlang als nieuw uit blijft zien? Of eigenlijk wel 3 jaar, want de nano coating op de autolak blijft tot wel 36 maanden effectief. Ligt uiteraard aan hoe vaak de auto gebruikt wordt en of hij door wasstraten schoongemaakt gaat worden.
Wij raden aan om de auto niet te laten reinigen door wasstraten simpel afspoelen en een beetje nadrogen is al voldoende. U kunt er ook voor kiezen om een onderhoudsbeurt bij ons te laten uitvoeren, zodat u altijd een optimaal resultaat blijft hebben van het laten reinigen van uw auto. Wij geven standaard 18 maanden garantie op ons product.

Bij Topclass Car detailing is het mogelijk om jouw auto te laten behandelen en een nano coating te krijgen.

Topclass heeft zijn eigen merk nano coating en glascoating voor autoruiten. Het is een pakket wat bestaat uit twee flesjes. De Topclass nano coating 2 componenten ook hebben wij een eigen merk Topclass glascoating voor ramen.

Twee flesjes worden er gebruikt om de auto nano coating aan te brengen.

Wij gebruiken ook een hydrofobische shampoo om de auto te wassen en de aanhechting van de nano coating te doen verbeteren. Het is juist deze ultieme samenwerking en aanhechting waardoor de nano coating zo goed zijn werk kan doen.

De speciale procedure waarbij de nano coating wordt aangebracht is onze Nano Protection Coatingprogramma. Bij dit programma is het polijsten van de auto inbegrepen, anders zal de nano coating ook niet goed hechten.

Of kan je zelfs het probleem hebben dat er vuil onder de coating terecht komt, en je een slecht werkende en “vervuilde” coating hebt.

Vakkundig polijsten is dus een essentieel onderdeel van het aanbrengen van een nano coating. Vaak meerdere polijstbeurten zijn er nodig om tot een optimaal resultaat te komen.

Wanneer je voor het Nano Protection Coatingprogramma kiest zal je de auto wel 1 dag kwijt zijn. De auto zal binnen die tijd ook gepolijst worden. Hierna moet de nano coating worden aangebracht en dan moet de coating nog goed kunnen hechten en de tijd hebben om uit te harden.

Nano coating aanbrengen.

De nano coating zullen wij bij Topclass Car detailing in onze garage aanbrengen nadat de auto volledig gepolijst is. Zo weet je zeker dat de auto vrij is van krassen en viezigheid voordat er een nano coating wordt aangebracht

Zelf kun je ook een nano coating aanbrengen op je autoruit. Dit is meestal nog goed te doen, en het is zeker goedkoper dan een volledig behandelingsprogramma bij een garage.

Het aanbrengen van een nano coating over de autolak is wel iets lastiger. Als je dit zelf wilt aanbrengen moet je ontzettend voorzichtig zijn, één vuiltje en de coating kan al een sterk gereduceerde werking van je nano coating effect zijn en de basis waarmee je begint is al “vervuilt” zijn let hiermee dus goed op.

Als eerste moet je natuurlijk de nano coating aanschaffen, die wel wat goedkoper zal zijn dan de behandeling in een garage. Vanaf 30 euro heb je al een flesje nano coating voor de auto, uiteraard krijg je niet diezelfde kwaliteit als waar wij mee werken.

Met de volgende stappen kun je zelf nano coating aanbrengen op de auto

 • Maak de auto volledig schoon totdat er geen vuiltje meer opzit
 • Polijst de auto (Deze stap kun je ook bij een garage laten uitvoeren)
 • Gebruik een speciaal ontvettingsmiddel om de auto te ontvetten
 • Zorg ervoor dat de auto helemaal droog is
 • Breng de nano coating aan met een microvezeldoek
 • Verspreid de nano coating over de hele auto

En je bent klaar! Er zit nu een eigen nano coating op jouw auto.

Maar hoe moet je eigenlijk jouw eigen auto polijsten?

De eerste stap is natuurlijk om een eigen polijstmachine aan te schaffen, en die zijn niet heel goedkoop. De prijzen lopen van 150 euro tot boven de 200 euro voor een beetje een redelijke polijstmachine. Het ligt een beetje aan jouw wensen welke je wilt kopen.

Natuurlijk is het wel belangrijk om niet een te goedkope polijstmachine te kopen, als hij van slechte kwaliteit is dan zullen niet alle krassen uit de lak verdwijnen en heeft de nano coating ook minder nut.

Hiernaast moet je ook nog enkele pads aanschaffen om op de polijstmachine te plaatsen. Waarschijnlijk heb je een hardere nodig om de krassen eruit te halen en een zachte om de autolak glad te krijgen. Zorg er ook voor dat je meerdere pads hebt, zodat je een reserve hebt wanneer er eentje ‘op’ is.

Als laatste moet de polijstpasta niet vergeten worden, kies er zeker eentje uit met een slijpend effect, zo worden alle krassen het beste verwijderd. Een dergelijke pasta kost rond de €20.-

nano deeltjes

Wanneer je een polijstmachine hebt moet je de volgende stappen volgen om de auto geheel te polijsten.

 • Breng genoeg polijstpasta aan op de pad
 • Wrijf de polijstpasta met de pad over een deel van de auto
 • Zet de polijstmachine in de laagste stand en plaats de pad op de machine
 • Zet de polijstmachine op de auto en zet hem hier pas aan
 • Verdeel zo de pasta over de auto en maak hem glad
 • Zet de machine weer uit
 • Zet hem nu op een hogere stand om echt krassen te verwijderen
 • Plaats de machine opnieuw op de lak
 • Poets resterende pasta van de auto af met een microvezeldoek


Zoals je misschien ziet is dit best wel een karweitje om te doen, en moet je “onbewust” nog best veel product aanschaffen. Hierom is de beste optie waarschijnlijk om een nano coating bij een professionele garage, zoals Topclass Car detailing, aan te laten brengen.

Heb je nog jouw twijfels over Topclass Car detailing? Dan heb ik enkele reviews van klanten die bij Topclass Car detailing een dienst hebben afgenomen om jou ervan te verzekeren dat ze enkel goed werk leveren.

Keramische coating voor auto’s. 

Er is ook nog een soort nano coating genaamd de keramische coating. Deze coating is in feite een vorm van vloeibaar glas. Het belangrijkste deel van deze coating de stof SiO2, het hoofdbestanddeel van keramiek en glas. SiO2 (Silicon Dioxide) is de stof die deze voordelen geeft aan de keramische coating. Doordat deze stof het hoofdbestanddeel is van zowel keramiek als glas wordt de coating zowel keramische coating als glascoating genoemd.

De glascoating sluit het lakoppervlak volledig af waardoor vuil, water etc. niet meer bij de tere lak kan komen. Hierdoor is het oppervlak ook beschermd tegen beschadigingen die vuil en water zouden kunnen veroorzaken

Je kunt je wel voorstellen dat een dergelijke glazen coating keihard is, vuilafstotend werkt en dat hij kras werend is. De glascoating heeft zijn oorsprong dan ook in het gebruik op treinen en vliegtuigen. Deze voertuigen hebben een keiharde coating nodig om niet te beschadigen

Na het aanbrengen van een keramische coating is het afspuiten van de auto genoeg om hem schoon te houden.

Dit zijn voordelen die hetzelfde zijn als van een reguliere nano coating, alleen biedt een keramische coating een nog betere bescherming tegen krassen.

Bovendien gaat een keramische coating langer mee dan een reguliere nano coating.

Keramische coating behandeling en glascoating kosten

Wanneer je inderdaad een keramische coating wilt dan is de eerste optie om hem te laten behandelen. Een dergelijke behandeling duurt gemiddeld drie tot vijf werkdagen, en is inclusief het schoonmaken van de auto etc.

Een gemiddelde behandeling zal er als volgt uitzien:

 • Wasbeurt van de auto
 • Afdrogen met een microvezeldoek
 • Verontreinigen uit de lak halen m.b.v. kleien
 • Het polijsten van de auto
 • Professioneel ontvetten van de auto
 • De verschillende laklagen worden een voor een aangebracht

De kosten van een glascoating wanneer je hem laat behandelen liggen gemiddeld tussen de 700 euro en de 1500 euro. Als je daarentegen meerdere lagen glascoating wilt dan kunnen de prijzen oplopen tot boven de 2500 euro.

Merken die deze keramische coating aanbieden zijn bijvoorbeeld Ceramic Pro, Modesta glascoating en Quartz. Verschillen tussen deze merken worden onder andere veroorzaakt door de hoeveelheid lagen van de glascoating.

Hoeveel lagen een glascoating heeft bepaalt ook grotendeels of het 700 euro of 2500 euro zal gaan kosten.

Een glascoating van 1 of 2 lagen zal een goede bescherming geven aan jouw auto zijn lak. Hij wordt vloeibaar aangebracht waarna hij moet uitharden. Hierna heeft de auto een harde en gladde beschermlaag tegen vuil en licht krassen. Maar deze keramische coating is niet onbreekbaar.

Een glascoating van 2 of 3 lagen is de alle hardste nano coating die je zal vinden, hij is dan ook een stuk duurder. Wanneer je de auto intensief gebruikt dan is het wellicht handig om voor deze variant te kiezen. Bij een dergelijke glascoating krijg je automatisch twee tot drie jaar garantie, hoeveel precies ligt aan de aanbieder.

particles

LET OP! Wij bij Topclass Car detailing zijn gespecialiseert in nano coating en leveren nog GEEN Keramische glascoating zoals ze dat in de volksmond gebruiken. Wij leveren uitsluitend een nano coating voor de autolak en een glascoating voor autoruiten. 

De glascoating zelf aanbrengen.

Alhoewel er meestal wordt aangeraden een keramische coating door professionals aan te laten brengen kan je hem ook zelf aanbrengen.

In de kosten zal je het verschil zeker wel merken. Kits om zelf glascoating aan te brengen beginnen al bij 150 euro

Als je de glascoating zelf wilt aanbrengen dan zijn er enkele stappen die je moet volgen. Let wel op! Een klein vuiltje kan er al voor zorgen dat het resultaat niet optimaal is en je al met een “vervuild” ondergrond begint. Let hier dus op.

 • Laat de auto polijsten of polijst de auto zelf totdat hij zo goed als krasvrij is
 • Ontvet de lak met een speciale ontvetter
 • Wind één doekje om het foam blokje en breng hierop enkele druppels van de coating aan
 • Veeg de coating in parallelle bewegingen over de auto, werk met panelen.
 • Na het aanbrengen op een paneel laat je hem uitharden
 • Neem hierna het paneel af met een microvezel doek

Zo kun je dus ook zelf een keramische coating aanbrengen, al is het uitermate belangrijk dat je heel voorzichtig bent.

Ondanks de hardheid van de keramische coating is dit ook niet de ideale oplossing. Keramische coating heeft ook nadelen zoals hieronder te zien is.

 • Hoge kosten
 • Veel gedoe bij beschadiging en hoge kosten
 • Niet per se veel beter dan nano coating

De keramische coating heeft dus zeker zijn voordelen, maar het is een dure en intensieve behandeling voor de auto. Een goedkopere nano coating kan meestal bijna dezelfde voordelen bieden voor een veel lagere prijs. Onze voorkeur gaat dus ook daar naar uit.

Nano coating prijs.

Een vraag die je waarschijnlijk nog hebt is hoe veel deze nano coating dan mag kosten.

De kosten van nano zijn bij Topclass Car detailing Vanaf €495,- (inclusief btw)

De kosten zijn niet vast aangezien dit afhangt van verschillende factoren. Zo ligt het bijvoorbeeld aan de grootte van de auto. Ook de staat van de auto bepaalt hoeveel tijd, en dus geld, er kwijt is aan het polijsten van de auto.

Bij dit servicepakket is het ook mogelijk om binnen 4 maanden een onderhoudsservice toe te passen.

Inclusief 7 dagen gratis parkeren in een afgesloten beveiligde garage te Hoofddorp.

En als je meer wilt hebben voor de auto dan kan je altijd een kijkje nemen bij de interieur- en exterieurbehandeling voor uw auto op de rest van de website van Topclass Car detailing.